حامی محیط زیست افغانستان

حامی محیط زیست افغانستان

حمایت از محیط زیست، حمایت از زندگی است. پس با آلوده نکردن آب، خاک، هوا، مراتع و...، علاوه بر احترام گذاشتن به محیط زیست، سلامتی خود و نسل های آینده خود را تضمین کنیم.
حامی محیط زیست افغانستان

حامی محیط زیست افغانستان

حمایت از محیط زیست، حمایت از زندگی است. پس با آلوده نکردن آب، خاک، هوا، مراتع و...، علاوه بر احترام گذاشتن به محیط زیست، سلامتی خود و نسل های آینده خود را تضمین کنیم.

طالبان از تکمیل حفر کانال‌های بند بخش‌آباد و آغاز کار فاز دوم خبر داد

 

مسئولان طالبان در ولایت فراه از تکمیل تونل‌های انحرافی بند بخش‌آباد و آغاز کار فاز دوم این بند خبر می‌دهند.


بند بخش‌آباد بر رودخانه فراه‌رود در ولسوالی بالابلوک فراه ساخته می‌شود.


حفر کانال‌های این بند در اوایل سال جاری خورشیدی آغاز شده بود.


https://eitaa.com/joinchat/1992163878C93477fe3bd


نقش حیوانات وحشی در حیات


حیوانات وحشی موجب حفظ تنوع زیستی و بقای نسل‌های دیگر می‌شوند.


 برخی از نقش‌های حیوانات وحشی:


1پراکنش بذرها و گیاهان

حیوانات وحشی نقش مهمی در پراکنش بذرها و گیاهان دارند. آن‌ها بذرها را به دور از مادرگی گیاه‌ها منتقل می‌کنند. 


2 کنترل جمعیت حشرات

حیوانات وحشی مانند پرندگان و خفاش‌ها به کنترل جمعیت حشرات کمک می‌کنند. آن‌ها حشرات آفت‌زا را شکار می‌کنند و از گسترش آن‌ها جلوگیری می‌کنند.


3 تغذیه زنجیره غذایی

حیوانات وحشی در زنجیره غذایی نقش اساسی دارند. آن‌ها به عنوان شکارچی‌ها یا شکار شده‌ها در زنجیره غذایی حضور دارند. این تعادل در تعداد حیوانات وحشی و تعداد شکارها، برای حفظ تنوع زیستی ضروری است.


4پراکنش گونه‌ها

حیوانات وحشی به پراکنش گونه‌ها کمک می‌کنند. آن‌ها به عنوان پراکننده‌ها در محیط زیست عمل می‌کنند و با حرکت‌هایشان، گونه‌ها را به مناطق جدید منتقل می‌کنند.


5 تأثیر بر تعادل اکوسیستم‌ها

حیوانات وحشی تأثیر زیادی بر تعادل اکوسیستم‌ها دارند. آن‌ها با شکار و شکار شدن، تعادل بین گونه‌ها و منابع طبیعی را حفظ می‌کنند.


@feghhemohitezist

طالبان و تغییر اقلیم؛ «درخواست همکاری از روسیه

 طالبان و تغییر اقلیم؛ «درخواست همکاری از روسیه و برگزاری کنفرانس اقلیمی در ننگرهار» /گزارش شفقنا افغانستان

شفقنا افغانستان – افغانستان یکی از ده کشوری است که شدیدترین آسیب را از تغییرات اقلیمی دیده است و پیامدهای آن زندگی میلیون ها نفر از شهروندان این کشور را متأثر کرده است.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، در بیش از دو سال اخیر که طالبان بر افغانستان مسلط بوده اند، این کشور علاوه بر فقر و بیکاری ناشی از سیاست های این گروه، از خشکسالی شدید نیز رنج برده است.

دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) چندی پیش با اشاره به «زمستان گرم و خشک» امسال افغانستان گفت که احتمالا این کشور سال آینده خورشیدی نیز با خشکسالی شدید مواجه خواهد بود.

براثر خشکسالی در افغانستان، آب های زیرزمینی کاهش یافته و رودخانه ها خشک شده است و به همین دلیل کشاورزان آبی برای آبیاری مزارع و درختان شان نداشته اند و مزارع و درختان آنان در اکثر ولایت ها خشک شده است. خشک شدن درختان و مزارع در افغانستان که اقتصاد اکثر ساکنان آن وابسته به زراعت است، برای خانواده بسیار سنگین تمام شده و به آنان آسیب شدید وارد کرده است.

ادامه مطلب ...

مصرف غذاهای فرآوری شده خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد

ساندویچ با چیپس سیب‌زمینی و نوشابه برای علاقه‌مندان به این نوع غذاها، مطمئنا بهترین گزینه است اما اگر بدانید خوردن این غذاهای خوشمزه خطرات جدی برای سلامت عصبی دارد، آیا مصرف این غذاها را افزایش خواهید داد؟

به گزارش عصر ترکیه، براساس نتایج تحقیق جدیدی که در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده است، رژیم غذایی با مقدار زیادی گوشت و غذاهای فرآوری شده به شدت با ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.

دانشمندان دانشگاه باند استرالیا با مطالعه عادات غذایی ۴۳۸ نفر به این همبستگی قوی پی بردند. از این گروه، ۱۰۸ شرکت‌کننده مبتلا به آلزایمر تشخیص داده شدند و بقیه این بیماری را نداشتند.

محققان پس از انجام تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از داده‌های نشانگر زیستی تصویربرداری استرالیایی و مطالعه سبک زندگی پیری به این نتایج دست یافتند. آنان به‌طور اساسی آنچه شرکت‌کنندگان خوردند را دنبال کردند تا ارتباطی با ابتلا به آلزایمر پیدا کنند.

به‌طور کلی، بیماران مبتلا به آلزایمر تمایل به رژیم غذایی غنی از غذاهای فرآوری شده و اقلام گوشتی داشتند. مواد غذایی که آنان به‌طور منظم مصرف می‌کردند شامل گوشت گاو، پای گوشت، سوسیس، ژامبون، همبرگر و پیتزا بود و در مقایسه با گروه سالم، آنان تمایل به خوردن میوه و سبزیجات کمتری داشتند.

به نظر می‌رسد این تحقیق، موردی هشداردهنده باشد؛ رژیم غذایی حاوی گوشت فرآوری‌شده سنگین است و می‌تواند بعدها دردسرهای جدی ایجاد کند.

تحقیق کنونی بخشی از مجموعه تحقیقات رو به رشدی است که نشان می‌دهد آنچه می‌خوریم ممکن است بر ابتلای ما به زوال عقل یا آلزایمر در آینده تاثیر بگذارد.

اما چرا علت آن تا حدودی مبهم باقی مانده است؟ محققان معتقدند که ممکن است خوردن غذاهای چرب و فرآوری شده التهاب و اکسیداسیون را در داخل بدن ما افزایش دهند و منجر به عملکرد مغزی شود که آنطور که باید، مغز عمل نکند. یا ممکن است مکانیسم متفاوتی وجود داشته باشد که هنوز درک نشده است، زیرا هنوز توضیحی برای خود آلزایمر نزد پزشکان وجود ندارد.

«فقدان نظام صحی کارآمد علت اصلی بحران‌های بهداشتی در افغانستان»

«فقدان نظام صحی کارآمد علت اصلی بحران‌های بهداشتی در افغانستان» / گزارشی از «Peoples Dispatch»

 رسانه انگلیسی زبان Peoples Dispatch در گزارشی تازه نوشته است، «افغانستان با بحران‌های متعددی روبرو است که ریشه در عدم ایجاد یک سیستم صحی قوی دارد.»

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری شفقنا افغانستان، این رسانه در تازه‌ترین گزارش خود در باره تبعات نبود یک سیستم صحی قوی در افغانستان نوشت: «سیستم بهداشت و درمان در افغانستان در حالی که فشارها افزایش می‌یابد، همچنان با کمبود بودجه و ساختار مبارزه می‌کند. شدت درگیری که در دهه‌های گذشته در افغانستان تجربه شده است، ممکن است کاهش یابد اما اضطراری سلامت همچنان ادامه دارد.

منبع افزوده است: همانطور که وحید مجروح، وزیر پیشین صحت عامه افغانستان در اواخر ماه جنوری به هیئت اجرایی سازمان صحت جهانی (WHO) گفت: «علیرغم آرزوی من برای حفظ خوش بینی، وضعیت تاریخی کشور من و وضعیت ژئوپلیتیکی در حال تحول در منطقه پیام نگران کننده‌ای درباره سالهای آینده منتقل می‌کند.»

رسانه Peoples Dispatch (پیوپل دیسپَچ) در ادامه نوشت: افغانستان با چالش‌های بهداشتی متعدد روبرو است؛ از کمپین واکسیناسیون مداوم علیه فلج اطفال و اثرات طولانی مدت خشکسالی تا تأثیر زمین لرزه‌های کشنده در سال ۲۰۲۳. این که آیا ساختارهای ملی و بین المللی آماده تشخیص این موضوع هستند یا نه، بحث دیگری است.

منبع می‌افزاید: یکی از بحران‌های بهداشتی که افغان‌ها با آن روبرو هستند، در زمینه سلامت زنان و کودکان است. خدمات بهداشتی و درمانی برای نوزادان به ویژه متلاشی شده است، زیرا ظرفیت‌های موجود در هیچ جایی پاسخگوی نیازهای کودکان نیست. ادارات موجود در تلاشند تا والدین را که برای رسیدن به شفاخانه‌ها مجبور به مسافرت با مسافت‌های طولانی هستند، مراقبت کنند، بیشتر از آنچه که برای مراقبت از آن‌ها مراقبت می‌کردند، مراقبت کنند.

پیوپل دیسپاچ افزود: این کشور همچنین با میزان هشدار دهنده سوء تغذیه مادران و نوزادان روبرو است که این امر به تعداد کودکان خردسال نیازمند مراقبت از شفاخانه کمک می‌کند. براساس داده‌های طبقه‌بندی یکپارچه فاز امنیت غذایی، تقریباً ۴ میلیون زن باردار و شیرده و کودکان زیر ۵ سال، در سال ۲۰۲۳ از سوء تغذیه حاد رنج می‌برند.

به گفته منبع، «کمبود مواد غذایی با تغییر آب و هوا تشدید می‌شود. طی سه سال گذشته، افغانستان خشکسالی مداوم را تجربه کرده است و سطح فعلی بارندگی نشان می‌دهد که این امر می‌تواند حتی به شکل طولانی‌تر ادامه یابد.

این رسانه اضافه می‌کند: زنان در همه این موارد بار نامتناسب را تحمل می‌کنند. از آنجا که گرسنگی در طی دو سال گذشته در افغانستان گسترش یافت، پزشکان بدون مرز هشدار دادند: «برخی از حساب‌ها نشان می‌دهد که وقتی غذای کافی برای همه در یک خانواده وجود نداشته باشد، زنان و دختران ممکن است محروم شوند.»

در اخیر این گزارش آمده است: فقدان یک سیستم صحی عمومی واقعی به ویژه در مواقع بحران احساس می‌شود. درست مانند آنچه که افغانستان سالهاست از آن رنج می‌برد. با تشدید جنبه‌های اقتصادی این بحران، ظرفیت مردم برای تحمل هزینه‌های اضافی کاهش یافته است. به گزارش داکتران بدون مرز، بیش از ۹۷ درصد از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۲ با چالش‌های مالی به دلیل هزینه‌های مراقبت‌های صحی، از جمله سفر به مراکز درمانی و خرید دارو مواجه شده‌اند.

انتهای خبر | www.af.shafaqna.com