حامی محیط زیست افغانستان

حامی محیط زیست افغانستان

حمایت از محیط زیست، حمایت از زندگی است. پس با آلوده نکردن آب، خاک، هوا، مراتع و...، علاوه بر احترام گذاشتن به محیط زیست، سلامتی خود و نسل های آینده خود را تضمین کنیم.
حامی محیط زیست افغانستان

حامی محیط زیست افغانستان

حمایت از محیط زیست، حمایت از زندگی است. پس با آلوده نکردن آب، خاک، هوا، مراتع و...، علاوه بر احترام گذاشتن به محیط زیست، سلامتی خود و نسل های آینده خود را تضمین کنیم.

شیوخ عرب حامی یا نابودگر محیط زیست افغانستان

شیوخ عرب حامی یا نابودگر محیط زیست افغانستان/شکار پرندگان کم‌یاب فراه در قالب یک موسسه قطری!

شفقنا افغانستان-شکار حیوانات و پرندگان کم یاب در کشور یکی از چالش‌های اساسی محیط زیستی در کشور محسوب می‌شود. هر چند بر اساس فرمان ریاست‌جمهوری در زمان حامد کرزی، شکار این نوع حیوانات و پرندگان ممنوع اعلام شد؛ اما همچنان شکار غیر قانونی پرندگان و حیوانات کم‌یاب در بخش‌های زیادی از کشور ادامه دارد.

بر اساس آمارهای اداره محیط زیست کشور، در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ نوع پرنده و حیوان مختلف کم‌یاب در کشور وجود دارد. گفته می‌شود؛ نسل ۱۵۰ نوع آن به گونه‌ی جدی در حال انقراض است که به هیچ عنوان نباید شکار شوند.

هرچند شکارچیان داخلی همواره از سوی اداره محیط زیست کشور، از شکار غیر قانونی پرندگان و حیوانات کم‌یاب منع شده است؛ ولی در ۳ سال اخیر شماری از شهروندان کشورهای عربی، به خصوص قطر در قسمت شکار این پرندگان و حیوانات کم‌یاب نقش پر رنگی داشته‌اند و سر و صداهای زیادی را در حوزه‌ی غرب افغانستان بلند کرده‌اند.

بارها گزارشاتی نشر شده که این شیوخ عربی که عمدتا از کشورهای قطر و امارات متحده عربی‌اند در هماهنگی با محمد اسماعیل خان و عبدالرب رسول سیاف، از فرماندهان پیشین جهادی به افغانستان آمده و به شکار غیر قانونی پرندگان و سایر حیوانات کم‌یاب در کشور پرداخته‌اند.

شهروندان قطری از چند سال به این‌سو در ولایت فراه فعالیت می‌کنند و به تازگی جواز فعالیت موسسه‌ی زیر نام “الغرافه” را در این ولایت دریافت کرده است. این موسسه با امضای یک تفاهم‌نامه با اداره محیط زیست در قسمت احیای مجدد پرندگان و حیوانات کم‌یاب و جلوگیری از انقراض این پرندگان و حیوانات فعالیت می‌کند.

به گفته‌ی سرپرست ریاست محیط زیست فراه در حال حاضر یک هزار و دو صد پرنده نوع «میش مرغ» در این فارم پرورشی شیوخ قطری وجود دارد و در سال گذشته سه صد بال از سوی آنان رها شد‌ند.

به گفته‌ی سرپرست ریاست محیط زیست فراه، موسسه‌ی الغرافه به خاطر پرورش این پرندگان و جلوگیری از انقراض این پرندگان به اساس تفاهم‌نامه‌ی که با اداره محیط زیست به امضا رسانده‌اند، نیمی از این پرندگان را با خود به قطر انتقال می‌دهند.

سرپرست ریاست محیط زیست فراه در این باره گفت: «قطری‌ها نیمی از پرندگان را حق خود شان می‌دانند و به قطر می‌برند. از همین یک هزار و دو صد میش مرغ که در فارم شان است شش صد بال به آنها داده می‌شود و شش صد بال دیگر را رها می‌سازند.»

سرپرست ریاست محیط زیست فراه می‌گوید که قطری‌ها امکانات زیادی دارند و در پرورشگاه این مرغ‌های کم‌یاب را پرورش می‌دهند.

عدم نظارت
مسوولان ریاست محیط زیست فراه می‌گویند که آنها هیچ نوع نظارت از چگونگی پرورش، نگهداری و رهاسازی این پرندگان کم‌یاب ندارند و آمار آنها به اساس گفته‌های مسوولان موسسه‌ی قطری الغرافه است.

وی گفت: «خود قطری‌ها می‌روند و این مرغ‌های کم‌یاب را پیدا می‌کنند و به فارم شان می‌آورند .هیچ ‌کس از تعداد شان خبری ندارد.»

در همین حال ستار حسینی، یکی از متنفذین قومی در ولایت فراه به روزنامه‌ی اطلاعات روز گفت که کارکرد موسسه‌ی الغرافه در فراه با پرسش‌های زیادی همراه است و دولت در این زمینه به آنها وضاحت نمی‌دهد.

آقای حسینی می‌گوید؛ هدف اصلی قطری‌ها از آمدن به فراه دقیق مشخص نیست. وی گفت: «شیخ‌های قطری یک ساحه‌ی وسیع را در اختیار خود گرفته‌ و با تمام امکانات یک فارم پرورش پرنده‌های کم‌یاب را ایجاد کرده‌اند، اما هدف‌شان دقیق مشخص نیست.»

به گفته‌ی وی طالبان به این افراد کاری ندارند. آنها به طور آزادانه در دشت‌های فراه رفت و آمد می‌کنند.

به گفته‌ی آقای حسینی، موسسه‌ی الغرافه به کارمندان افغان ۴۰۰ دالر در ماه معاش می‌دهد.

در همین حال اعضای شورای ولایتی فراه نیز از عدم شفافیت در کارهای این موسسه خبر می‌دهند.

جمیله امینی، عضو شورای ولایتی فراه  می‌گوید که شورای ولایتی در جریان کار این موسسه قرار ندارد و این موسسه در تفاهم با محیط زیست فراه کارهایش را انجام می‌دهد.

گرفته شده از سایت: http://af.shafaqna.com

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد